Är det dumt att flytta ihop?

Är det dumt att flytta ihop? För några år sedan träffade jag en man (efter flera år som skild) och vi började umgås och är...

Är det dumt att flytta ihop?

För några år sedan träffade jag en man (efter flera år som skild) och vi började umgås och är nu ett par. Jag älskar verkligen min nya man, men det jag inte riktigt får ihop är våra vänskapskretsar. Jag passar helt enkelt inte in i hans sociala umgänge och känner mig bara fel.
Nu vill min nya kärlek att vi ska flytta ihop. Vi har båda två just utflugna barn och är i 55-årsåldern och det är klart att jag skulle vilja vakna upp med honom och dela mitt vardagsliv. Samtidigt vet jag inte om jag är beredd att få ett helt gemensamt liv. Vad ska jag säga? När det bara är jag och min man som är tillsammans funkar det fantastiskt bra, men när vi ska gifta ihop våra olika sociala liv funkar det inte alls. Är det kanske bara dumt att flytta ihop?
Agneta

Svar:

Kära Agneta, Jo, med partnern följer en massa andra människor också – släkt, vänner, arbetskamrater. Har man haft förhållanden tidigare utökas också skaran med exfru/man och som i ert fall – barn. Det går inte att undvika vare sig ni är sär- eller sambor. Tyvärr, eller kanske är det tur, kan man inte styra vilka som “hänger med” när man hittat någon att älska.
Jag är helt övertygad om att du kommer att kunna umgås med din nye mans vänner och bekanta. Ni är vuxna nu och kan göra gemensamma och individuella val som förenklar och underlättar. Du måste kanske inte vara med vid alla tillfällen? Men det kommer förstås att ta litet tid, som det alltid gör med nya människor.
Så till slut, jag kan förstå om du tvekar, men det vore verkligen synd om hans umgängeskrets skulle få hindra er från att vakna upp tillsammans. Älskar ni varandra så mycket som du säger kommer ni förstås att tillsammans övervinna din känsla av utanförskap och du kommer snart att bli en i gänget.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top