Vad är det för fel på min fågel

Vad är det för fel på min fågel Vad kan det vara för fel på Nalle ?Varför äter han inte fröer längre ?Hur skall jag...

Vad är det för fel på min fågel

Vad kan det vara för fel på Nalle ?
Varför äter han inte fröer längre ?
Hur skall jag göra för att få i honom ordinerad medicin (Bactrim 0,05 ml 2 ggr/dag) och näringslösning (Avifood Harrison´s Bird Foods 0,5 ml 4 ggr/dag) ?
Det är totalt omöjligt att ge honom detta med sprutan, allt kommer utanför munnen och Nalle sprallar för livet i handen.

Många hälsningar från en orolig matte till Nalle

Berit Strandberg

Svar:

Hej Berit!

Jag har tittat på din blogg och Nalle är tveklöst en väldigt sjuk liten fågel. Tyvärr är det omöjligt att svara på vad det är för fel utan att få undersöka honom och ta prover på honom. Det skulle vara av intresse att ta blodprov, träckprov och utstryk från krävan. Röntgen är ju redan gjord och en stor lever kan vara en sjukdom i sig men kan också vara en följd av andra sjukdomar (infektioner, tumörer och annat). Leversjukdomar är mycket vanligt på undulater (leverförfettning t.ex.) och ett vanligt symptom är då upphörd aptit.

Eftersom du har svårt att få i både antibiotika och näring, måste du kontakta din veterinär igen för att få hjälp med detta. En veterinär kan ge dropp och sonda både näringslösning och antibiotika direkt ner i krävan.

Jag hoppas verkligen att du kan få hjälp med detta. Jag vet hur svårt det kan vara att behandla en motvillig liten undulat när man inte har någon vana.

Svaret skrivet av Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top