Fukteksem efter bad

Fukteksem efter bad Frida, min golden retriever på 4 år, har inte varit särskilt intresserad av att bada. Hon har därför inte heller velat träna...

Fukteksem efter bad

Frida, min golden retriever på 4 år, har inte varit särskilt intresserad av att bada. Hon har därför inte heller velat träna apport i vatten. Förra sommaren försökte vi med vattenlek vilket det resulterade i hot spots, rakning och penicillinkur.
Kan vi i år förebygga utslagen, så att hunden kan vara i vattnet?

Tack på förhand,

Kerstin

Svar:

Hej Kerstin!

Tyvärr finns det inget att göra som helt kan garantera att du slipper fukteksemen, men här har du lite tips:

Det är viktigt att torka henne torr efter att hon har badat. Jag brukar även rekommendera att man går en liten promenad efter badet, så att man inte går direkt hem och hunden lägger sig fuktig. Gå också igenom hennes päls och hud varje dag. Ser du tillstymmelsen till något litet sår eller eksem, så klipp bort pälsen i området så att det kommer till luft. Du kan tvätta området med klorhexidinschampo och sedan badda med alsollösning som är lite uttorkande och bakteriedödande. Om eksemet ändå växer eller inte blir bättre inom ett par dagar behöver du söka veterinär.

Lycka till!
Svaret skrivet av Elin Lindell
 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top