Ålder för kyssar och samlag?

Ålder för kyssar och samlag? Hej!Jag undrar om det finns någon statistik i följande frågor, för tjejer:1. Vilken är den vanligaste åldern att bli ihop...

Ålder för kyssar och samlag?

Hej!
Jag undrar om det finns någon statistik i följande frågor, för tjejer:
1. Vilken är den vanligaste åldern att bli ihop med någon på riktigt (alltså kyssar och kanske samlag)?
2. Vilken är den vanligaste åldern att förlora sin oskuld?
Det är jättejobbigt, jag känner mig jätte-efter! Ibland tror jag att jag aldrig kommer att få uppleva den här underbara tonårskärleken som alla snackar om. Jag är 16 och har aldrig varit ihop med någon, inte ens på dagis!
/ Sabina

Svar:

Hej!
Du är inte ensam, men det kanske känns så för det är inte ovanligt att det pratas en massa och där det tyvärr läggs till en del för att imponera. Man vet att hälften av Sveriges 16-åringar har haft samlag, vilket betyder att hälften inte har haft det. Hur många som kysst någon är svårare att få fram. En del är väldigt unga och en del är lite äldre då de kysser/kramar någon första gången. Det är inte onormalt att inte provat på något av detta i din ålder och det är lätt att vara otålig då man väntar på den underbara tonårskärleken. Ta det lugnt, rätt som det är händer det om inte precis nu så lite längre fram. Lev livet, umgås med dina vänner och ha kul. Du har ingen anledning att känna dig efter./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top