Blir så lätt arg

Blir så lätt arg Hej, Monica!Jag är 11år och har ett problem. Det är så att jag har börjat bli arg för ingenting och det...

Blir så lätt arg

Hej, Monica!
Jag är 11år och har ett problem. Det är så att jag har börjat bli arg för ingenting och det är en sak jag stör mig på för jag kan inte styra det. Det är jobbigt, är det ett tecken på att jag börjar komma i puberteten???? När kommer mensen??
/ Arga- Tjejen

Svar:

Hej.
Att du blir arg för ingenting och att du tycker att du inte kan styra det, kan bero på att du är i början av puberteten och att det då kan vara svårare att råda över sina känslor. Samtidigt så är det så att man inte kan bete sig hur som helst utan man måste försöka hitta några knep som gör att man klarar av det hela. En del orsaker till att du blir arg kan bero på att du börjar känna dig lite större och vill ta lite mer ansvar själv. Om det stämmer, så prata med dina föräldrar för då kan ni försöka hitta bra lösningar på det som du brukar bli arg på. En del saker är det bara så att de vuxna bestämmer över men fler och fler saker brukar man kunna ta ansvar för ju äldre man blir. De flesta får sin första mens vid 12-13 års ålder, men det kan variera från 9-10 års ålder till 17års ålder. Innan man får sin mens utvecklas brösten och man får hår under armarna och runt snippan./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top