Stressad

Stressad Hej. Jag tror att jag är stressad för ofta. Det är inte bara skolan utan allt kompisar, familj och skolan. Det känns som att...

Stressad

Hej.
Jag tror att jag är stressad för ofta. Det är inte bara skolan utan allt kompisar, familj och skolan. Det känns som att tiden bara flyger iväg och att jag inte hinner göra allt jag vill. Så här har det varit ett tag nu och det börjar kännas jobbigt. Har du några förslag på hur man kan göra för att inte känna så här?

Svar:

Hej.
Vi lever idag i ett samhälle som går i ett rasande tempo. Därför är det klokt av dig att stanna upp och tänka efter hur du ska klara av den här situationen. Nu finns det inga direkt enkla lösningar på det här men det första man behöver göra är att sätta sig ner och gå igenom vad som är viktigast (även om det är svårt) för man kan inte hinna med allt och därför måste man välja och man behöver lära sig att säga nej. Det är bra att ha en kalender där man skriver upp när man ska göra olika saker så att man kan planera sin tid. Annars är det lätt att känna sig stressad av att man borde göra saker just nu som man inte gör. Man ska också planera in lite tid då man inte gör någonting “fri tid” för det behöver man. Att ha kontroll över tiden hjälper ofta mot stress. Motion som dans, simning, jogging, gympa gör också att kroppen klarar av stressen bättre. Om du tycker att det är svårt att få koll över det här själv kan du kanske få hjälp av dina föräldrar eller kuratorn på din skola. Lycka till, du har allt att vinna på att bekämpa stressen./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top