Berätta om mens?

Berätta om mens? Hejsan Monica Jag heter Johanna och är 13 år. Jag fick min mens i september 04 och har ännu inte berättat det...

Berätta om mens?

Hejsan Monica
Jag heter Johanna och är 13 år. Jag fick min mens i september 04 och har ännu inte berättat det för mamma. Jag vet inte hur jag ska säja det. Jag använder bara tamponger, både dag och natt. Fast minst en gång om dagen har jag ett trosskydd under någon timme, eftersom jag läst att det inte är bra att ha tamponger hela dygnet. Snälla Monica, hur ska jag säja detta till mamma? Jag känner inte att vi har någon nära relation. Tänk om hon tycker att jag bara ska använda binda, det kommer inte att gå. Jag hatar bindor tycker det är riktigt ofräscht .
DU MÅSTE SVARA / Johanna
/ Mens ( ? )

Svar:

Hej
Att du har fått din mens är helt naturligt och din mamma kanske anar att du fått din mens men hon har kanske svårt att prata med dig om det här just därför som du skriver att ni inte har så bra relation. Hon kanske tror att du tycker det är jobbigt att prata om det och vill inte tränga sig på men egentligen går hon bara och väntar på att du ska säga något. Jag tycker absolut att du ska berätta för din mamma. Försök att hitta ett bra tillfälle. Glöm ett trosskydd framme, be om pengar till mensskydd, gör någon kommentar vid tv-reklam för mensskydd så att din mamma förstår att du fått din mens. Troligtvis hänger hon på tråden och ni kan prata om detta. Försök då att berätta som det är att du har haft mens en tid och att du föredrar tampong. Det som är viktigt när man använder tampong är att den inte är i slidan för länge. Du kan mycket väl använda tampong hela dagarna men du ska tänka på att byta tampong efter högst 5-6 timmar. Du behöver alltså inte använda trosskydd en stund under dagen. På natten bör du däremot bara använda binda, för du ställer knappast klockan på ringning mitt i natten för att gå upp och byta tampong. Att använda binda är en vanesak men prova gärna lite olika sorters bindor så kan du säkert hitta någon som du tycker känns fräsch./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top