Bra flingor för diabetiker

Bra flingor för diabetiker Hej! Jag undrar vilka flingor diabetiker ska äta?Är havrefras något att rekomendera? Undrande Svar: Hej Undrande!Bra frukostflingor för diabetiker, och för...

Bra flingor för diabetiker

Hej!

Jag undrar vilka flingor diabetiker ska äta?
Är havrefras något att rekomendera?

Undrande

Svar:

Hej Undrande!
Bra frukostflingor för diabetiker, och för alla andra, är flingor som innehåller mycket fiber och lite socker. Havrefras är ett bra alternativ. Havrefras är märkt med det gröna nyckelhålet som innebär att flingorna har hög fiberhalt och måttligt med socker. Gränsen för att få märka med det gröna nyckelhålet på flingor är de innehåller minst 9 g fiber och högts 13 g socker per 100 g. Jämför gärna olika nyckelhålsmärkta flingor. Ju lägre sockerhalt och högre fiberinnehåll desto bättre flinga för diabetiker. Undvik torkad frukt i flingor och müsli. Torkad frukt innehåller mycket fruktsocker, är s.k. snabba kolhydrater som påverkar till en snabb höjning av blodsockret. Skiva gärna ned färsk frukt eller bär i flingorna. Färsk frukt och bär ger inte samma snabba blodsockerhöjning. Alternativ till flingor är havregrynsgröt. Blanda gärna havregryn och havrekli för att få en extra fiberrika gröt.

Med fiberrika flingor eller gröt, färsk frukt, mjölkprodukt och smörgås på fullkornsbröd blir frukosten bra för såväl diabetiker som alla andra.

Vänliga hälsningar
Viveca/dietist

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top