Odla jordärtskockor

Odla jordärtskockor När, var och hur odlar men den underbara jordärtskockan? / MariaHällqwist-Pettersson Svar: Hej Maria,Du har rätt i att jordärtskockan är underbar! Den är...

Odla jordärtskockor

När, var och hur odlar men den underbara jordärtskockan? / MariaHällqwist-Pettersson

Svar:

Hej Maria,
Du har rätt i att jordärtskockan är underbar! Den är lättodlad och jättegod i soppor och gratänger. Som om inte det räckte är de gula blommorna väldigt fina att ta in i en sensommarbukett. Gör så här: ordna ett litet köksland med lätt, lucker och näringsrik jord. Sätt knölarna ca 15 cm djupt tidigt på våren. Avstånd mellan plantorna ca 25 cm och mellan raderna 75 cm. Eftersom jordärtskockan kan bli över 2 m hög kan det vara fint att sätta dem som bakgrund till andra köksväxter. Skördedags i september-oktober. De knölar som inte tas upp övervintrar och ger nya plantor nästa är. Se upp bara så de inte sprider sig och tar över i kökslandet! Håll jorden runt plantorna fuktig under växtsäsongen med gräsklipp och trädgårdsrens som dessutom håller uppe kvävehalten.
Hälsningar Madeleine

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top