Krukväxter för mörk lägenhet

Krukväxter för mörk lägenhet Hej!Jag och min sambo flyttade ihop för ett tag sedan, men inga av mina växter trivs i vår nya lägenhet. Jag...

Krukväxter för mörk lägenhet

Hej!
Jag och min sambo flyttade ihop för ett tag sedan, men inga av mina växter trivs i vår nya lägenhet. Jag bodde själv förut så jag både hade norr och söderläge på tredje botten. Nu bor vi längst ner och har ett större hus framför oss som skymmer det mesta av ljuset. Jag skulle gärna vilja få tips på växter som kan trivas i vår lägenhet.
/ Linda Eklund

Svar:

Hej Linda,
Ljusbrist är besvärligt för den som gillar att ha krukväxter hemma. Men det finns faktiskt en del växter som klarar sig med ganska lite ljus. Du kan t ex försöka med fredskalla, klätterkalla, monstrera, dracena, gullranka, spjutbräken och ampellilja. Och varför inte ordna ett blomsterbord där du har extra belysning med en snygg lampa? Då kan du odla även mer ljuskrävande växter. Ny forskning visar att vanliga lågenergilampor av lysrörstyp ger lika bra ljustillskott som växtbelysning.
Hälsningar Madeleine

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top