Vinteride för pepinon

Vinteride för pepinon Köpte på försommaren ett pepinoträd, som har trivts bra på altanen i sommar. Frukterna har mognat och är nu skördade och uppätna,...

Vinteride för pepinon

Köpte på försommaren ett pepinoträd, som har trivts bra på altanen i sommar. Frukterna har mognat och är nu skördade och uppätna, goda. Hur förvarar vi pepinon över vintern? Ska den klippas ner, när i så fall? / Anita Hultin

Svar:

Hej
Pepino är en potatissläkting från sydamerika som jag aldrig sett i planta i vårt land. Du kan nog utgå ifrån att det är svårt att få en så tropisk växt att övervintra hos oss. Då ska du nog ha tillgång till ett mycket ljust och svalt rum. Jag vet ingenting om beskärning. Kanske någon läsare vet. Går det inte att ta frön från en frukt och torka som man gör med tomatfrön och så till våren tror du?
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top