Dela inte lavendelbuskarna

Dela inte lavendelbuskarna Går det att dela stora lavendelbuskar? / Inger Söderström Svar: Nej, det tror jag inte. De brukar växa ur en rothals och...

Dela inte lavendelbuskarna

Går det att dela stora lavendelbuskar? / Inger Söderström

Svar:

Nej, det tror jag inte. De brukar växa ur en rothals och vara väl förvedade. Däremot är det mycket lätt att ta skott av dem och sätta nya plantor. Ta ca fem centimeter långa toppskott. Riv av de nedersta bladen. Stick ner skotten i krukor med såjord eller sandblandad krukväxtjord. Vattna och låt rinna av. Ställ krukorna i plastpåsar. Knyt om upptill och stick några små andningshål i plasten med en nål. Kolla då och då att inte mögel bildas i påsarna. Ställ dem ljust och varmt några veckor. När du ser att de börjar växa kan du plantera om dem i vanlig krukväxtjord eller direkt ut på den nya växtplatsen.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top