Larverna äter min alpklematis

Larverna äter min alpklematis Hej!Min alpklematis skövlas av små gröna larver som så småningom blir stora feta gröna larver. Till slut är det helt kalätet....

Larverna äter min alpklematis

Hej!
Min alpklematis skövlas av små gröna larver som så småningom blir stora feta gröna larver. Till slut är det helt kalätet. Har hört att det ska vara nån slags stekel – men hur blir jag av med den? / Karin Norlander

Svar:

Hej!
I år är det ovanligt många kryp av alla de slag. Men det är inte säkert att de kommer tillbaka nästa år. Det får vi hoppas. Det enda råd jag kan ge är att varje dag gå igenom klematisen och klämma sönder alla äggsamlingar och larver som du ser. Lägg ett plastskynke på marken och skaka växten så att du kan samla in larver och förstöra dem.
Såpvatten med en aning matolja i kan göra livet på bladen glatt för larverna så att de halkar av. Men glöm då inte bladens undersida där de vanligtvis håller till.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top