Vad gör jag med avokadon?

Vad gör jag med avokadon? Hej!För 2 år sedan planterade jag en avokadokärna. Efter ett par månader hade den vuxit ca 2 decimeter och då...

Vad gör jag med avokadon?

Hej!
För 2 år sedan planterade jag en avokadokärna. Efter ett par månader hade den vuxit ca 2 decimeter och då klippte jag ner den till hälften. Sedan dess har den stått mer eller mindre orörd i mitt köksfönster. Jag har planterat om den två gånger och vattnat regelbundet det är allt. Nu är den ca 2 meter hög och jag vet inte vad jag ska göra med den. Jag har inte hjärta att slänga den men den får inte längre plats inne så som den ser ut. Kan man klippa ner den och hur hanterar man egentligen en avokado från början (om jag får upp en ny så att säga..)? / Annika Strandelius

Svar:

Du tycks ju vara specialist på att odla avokado! Du har ju lyckats otroligt bra. Vill du inte ha den stora plantan kvar kan du ju prova att klippa ner den till en behändigare storlek. Spara några toppskott och sätt dem som sticklingar i fall den stora inte vill komma igen.
Du har gjort rätt som har toppat växten. Det kan behöva göras flera gånger. Då grenar den sig.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top