Skott på potatisplanta

Skott på potatisplanta Hur tar jag skott på Potatisplanta? Och när är det lämplig tid? Tack på förhand. / Siv Alriksson Svar: Hej!Antar att du...

Skott på potatisplanta

Hur tar jag skott på Potatisplanta? Och när är det lämplig tid? Tack på förhand. / Siv Alriksson

Svar:

Hej!
Antar att du menar en “prydnadspotatis” en Solanum, blå eller vit kanske? Alla sticklingar som inte förvedats tas bäst omkring midsommar, men jag tycker nog att du kan pröva även nu. Ta toppskott, dvs det yttersta på grenarna. Det ska vara ett toppblad och två bladpar på en stickling. Ryck bort de två nedersta bladen och stick ner i såjord eller sandblandad krukväxtjord. Vattna och trä en plastpåse över hela krukan. Stick lufthål i plasten med en nål. Ställ krukan ljust och låt den stå så tills du ser att den börjar växa, då har nya rötter bildats.
Det är ofta lättare att övervintra sticklingar som krukväxter än stora plantor av solanum, fuchsia, änglatrumpet och annat.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top