Hallonplanterna tar sig inte

Hallonplanterna tar sig inte Hej!Jag undrar varför jag inte lyckas med hallonplantor. Hos alla andra växer de som ogräs men inte hos mig. Jag har...

Hallonplanterna tar sig inte

Hej!
Jag undrar varför jag inte lyckas med hallonplantor. Hos alla andra växer de som ogräs men inte hos mig. Jag har försökt på alla möjliga sätt och provat flera platser. Men de tar sig inte alls. Någon enstaka lever fortfarande och ser ut att kunna ta sig så småningom, men det är allt. / Åsa Österlund

Svar:

Hej
Kära du, jag har delat ditt problem på min förra boplats. Vi försökte och försökte med olika slags hallon och med olika växtplatser. Ibland är det bara hopplöst. Hallon vill ha en aning sur jord, dvs pH-värde lite under 7 och jorden ska vara lucker, inte blöt och så fri från ogräs som möjligt. Det var min, men hallonen ville sig inte ändå. Vinbären däremot var kanonfina.
Vet någon läsare orsaken?
Hälsningar Gunnel (hallonvän)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top