Varför blommar inte blommorna?

Varför blommar inte blommorna? För tre år sedan satte jag daglilja på två olika stälen i rabatten. De blir fina i bladen och plantorna ser...

Varför blommar inte blommorna?

För tre år sedan satte jag daglilja på två olika stälen i rabatten. De blir fina i bladen och plantorna ser ut att trivas men blommar inte. Varför? Har likaså en röd pion som inte blommar. De vita pionerna blommar snällt men ej den röda. Vad är fel? / Maj-Britt Såthe

Svar:

Hej
Pioner är normalt långsamma med att komma i gång med blomning sedan de flyttats. Säkert har du haft tur med de vita. Det kan ta flera år, 5-6, innan de första blommorna kommer. Men flytta dem inte igen för då dröjer det ännu längre innan de kommer igen.
Dagliljorna kan också vara lite tjuriga men de brukar blomma fortare än pionerna. Både dagliljor och pion kan må bra av benmjöl som befrämjar knoppsättningen. Men nu ska du nog vänta till våren med det.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top