Hur flyttar man rosorna?

Hur flyttar man rosorna? När vi flyttade hit för 2 år sedan fanns ett snår med taggiga pinnar. Har inte hunnit göra ngt åt det...

Hur flyttar man rosorna?

När vi flyttade hit för 2 år sedan fanns ett snår med taggiga pinnar. Har inte hunnit göra ngt åt det och i år är “snåret” fullt med små ljust rosa väldigt “dubbla” rosor!
Vad kan det vara för sort?
Och viktigast av allt: hur bär vi oss åt när vi gräver upp buskarna och planterar dem vid altanen? Hur mycket av rötterna måste med osv? / Gabriella

Svar:

Hej
Det är omöjligt att veta vilken slags rosor du fått. Låna boken “Rosor för nordiska trädgårdar” på biblioteket och leta. Boken har skrivits av rosexperten Lars-Åke Gustavsson i Helsingborg.
Flytta rosorna, liksom alla lövfällande växter, på hösten när de tappat sina blad och gått in i vintervila. Försök att få med lika mycket rötter som de har grenar ovan jord. Om du vill kan du klippa grenarna före flytten. Annars väntar du med det till våren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top