Kan tujahäcken överleva?

Kan tujahäcken överleva? Vi har en tujahäck mellan grannens och vår trädgård. På vår sida fanns det jättestora buskar som skymde hela häcken och tog...

Kan tujahäcken överleva?

Vi har en tujahäck mellan grannens och vår trädgård. På vår sida fanns det jättestora buskar som skymde hela häcken och tog väldigt stor plats. Vi grävde upp buskarna och då visade det sig att tujahäcken dött på vår sida. Kan den klara sig nu när den åter får sol? Eller återstår det bara att gräva upp den och plantera ny häck?
Vi bor i Växjö. Vilken Zon tillhör vi? / Irene Gustafsson

Svar:

Hej
Skulle tro att ni tillhör växtzon IV eller kanske t.o.m V. Det kan skilja väldigt mycket, ibland en hel zon, inom en trädgård beroende på hur skyddad växtplatsen är. Och då ska vi inte tala om hur mycket det kan skilja inom en kommun!
När du säger att thujan dött, menar du då grenarna åt ert håll? För om rötterna är friska och grenarna mot grannen grönskar, kan det nog hända att det kommer nya grenar på er sida så småningom. Klipp bort det döda bruna och vänta och se hur det går. Stora thujor är ju dyra och värdefulla.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top