Vill få fart på häcken

Vill få fart på häcken Hej!Jag planterade en häck av häggmispel för ca 5 år sedan. Ena halvan är ca 1,50 hög och helt ok....

Vill få fart på häcken

Hej!
Jag planterade en häck av häggmispel för ca 5 år sedan. Ena halvan är ca 1,50 hög och helt ok. Den andra halvan är ca 80-100 cm. Den ligger på “gamla gräsmattan” så jag antar att det har med jordkvalitén att göra? Men vad gör jag för att få fart på den?
Mvh Carina / Carina Eriksson

Svar:

Hej!
För att förbättra jorden runt häggmispeln kan du gräva lite försiktigt och mylla ner benmjöl. Nu i augusti ska du inte lägga på någon kväverik gödning eftersom övervintrande växter nu ska sluta växa och förbereda sig för vintern. Vänta till våren nästa år med att mylla ner brunnen naturgödsel. En eller ett par gånger under försommaren kan du också lägga ett tio centimeter tjockt lager gräsklipp, färskt!, runt plantorna.
När du räfsar löv i höst kan du räfsa in det bland buskarna. Men kom ihåg att räfsa bort det som inte förmultnat i vår för annars håller det kvar vinterkylan i marken då.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top