Hur överlever Gullregnsträdet?

Hur överlever Gullregnsträdet? Hej Gunnel,Förra sommaren satte jag ett Gullregnsträd, en hybrid. Men trädet var dött när våren kom. Förmodligen frös det. Nu tänker jag...

Hur överlever Gullregnsträdet?

Hej Gunnel,
Förra sommaren satte jag ett Gullregnsträd, en hybrid. Men trädet var dött när våren kom. Förmodligen frös det. Nu tänker jag köpa och sätta ett nytt Gullregnsträd, eftersom jag tycker det är så vackert. Men jag är rädd för att även detta träd skall dö för mig och när det kostar 500 kr så vill man vara säker på att det klarar vintern. Jag hade satt det precis som man skulle göra. Rätt djup och allt. Kan det ha någon betydelse att det stod nära en stor sten? Att stenen gjorde jorden blev extra kall? Eller finns det någon speciell härdig sort som passar oss som bor i Gävle? / Ulla Olsson

Svar:

Hej
Nej jag kan inte hitta något gullregn som klarar sig i mer än zon III eller IV. Så det är nog svårt i gävletrakten. En sten borde hjälpa till med att hålla värmen tycker jag. Du kanske kan försöka på ett ännu mer skyddat ställe om du vill pröva idén. I lä av huset eller en mur eller höga träd till exempel. Växtzonerna kan skilja mycket på en och samma tomt.
Lycka till
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top