Kvickrotsbekämpning

Kvickrotsbekämpning Finns det något sätt att bli av med kvickrot? /”Snart galen” / marie Svar: Hej Marie!Jo nog kan man bli galen på kvickrot. Det...

Kvickrotsbekämpning

Finns det något sätt att bli av med kvickrot? /”Snart galen” / marie

Svar:

Hej Marie!
Jo nog kan man bli galen på kvickrot. Det är ett av dessa hopplösa rotogräs som inte bara sprider sig med frö. Minsta lilla bit av en rot som blir kvar i jorden ger snabbt en ny planta och från rötterna bildas nya plantor, utlöpare.
Det enda jag kan tänka mig ska hjälpa är en total täckning av marken under så där tre år. Täck med en gammal heltäckningsmatta eller ett tjockt lager gamla tidningar (som man kan täcka med barkmylla eller sand eller grus för att det inte ska se så fult ut. Men det här kan man ju bara åstadkomma på en liten begränsad yta. Har du kvickrot i hela trädgården återstår inget annat än närkamp och utmattningsteknik!
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top