Bli av med groblad

Bli av med groblad Hej Gunnel!Vi har stora problem med groblad i gräsmattan. Har i flera års tid försökt att gräva upp dem för hand....

Bli av med groblad

Hej Gunnel!
Vi har stora problem med groblad i gräsmattan. Har i flera års tid försökt att gräva upp dem för hand. Det verkar dock helt omöjligt att bli av med dem. Grobladen kväver gräset. Måste vi ta till kemisk bekämpning i sådana fall vilken sort? / Christina Öjerfalk

Svar:

Hej
Jag är fel person att fråga om kemiska bekämpningsmedel. Jag är helt emot sådana. Varför förgifta den enda lilla plätt på jorden som man får bestämma över själv? Men jag vet att det är ett svårt problem. Grobladen ligger tätt intill marken och hukar för gräsklipparen.
En gång när jag gav mig katten på att utrota maskrosor vid husets framsida jagade jag runt på en liten yta i taget och fick den helt ren. Nästa år fortsatte jag med en bit till. Det året kom ytterst lite maskrosor på bit två. Så fortsatte jag några år. Det kändes betydligt mindre tröstlöst än att springa runt hela gräsmattan med stickan.
Kanske nåt för dej?
Hälsar Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top