Vilken gräsmatta ska vi välja?

Vilken gräsmatta ska vi välja? Har byggt ett nytt hus och anlägger en ny gräsmatta. Har vältat i flera timmar, och anser detta vara klart,...

Vilken gräsmatta ska vi välja?

Har byggt ett nytt hus och anlägger en ny gräsmatta. Har vältat i flera timmar, och anser detta vara klart, men hur gör man enklast för en snabb tillväxt och vilken typ av gräsmatta skall vi välja? Tre barn lär använda den! / Claes Rytthammar

Svar:

Hej
Med tre barn ska du förstås se till att få en robust gräsmatta som tål lek och stoj. Blandningen du köper bör innehålla rödsvingel,ängsgröe och någon “turfsort”. En liten del rödven ger en tät och mjuk matta men är inte så slitstark. Om du vill ha en bit av trädgården som ängsmark finns speciella blandningar för det. Den behöver bara klippas någon gång mitt på sommaren när dess örter gått i blom. Tåligt blir gräset också om man strör ut vitklöverfrön. Vitklöver tål torka bättre än gräs och det kan ta näring (kväve) ur luften och lämna till jorden till glädje för gräset. Klipper man innan den hinner gå i blom finns det liten risk för att blommorna ska dra till sig bin.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top