Flytta syrenbusken

Flytta syrenbusken Hej GunnelVi har en gammal stor och vildvuxen syren som spritt sig med mängder av rotutlöpare. Vi skulle vilja gräva upp allt och...

Flytta syrenbusken

Hej Gunnel
Vi har en gammal stor och vildvuxen syren som spritt sig med mängder av rotutlöpare. Vi skulle vilja gräva upp allt och flytta på den. Hur och när ska vi göra det? / Päivi Joki

Svar:

Hej
De flesta växter mår bäst av att flyttas när de är i vila på hösten eller tidigt på våren. Klipp ner den rejält före flytt. Gräv ur en stor jordklump med rötter. Rotklumpen ska vara ungefär lika stor som dess ovanjordiska delar. Gräv den nya gropen först och vattna rejält. Fyll på med ny jord när du planterar. Varför inte ta vara på rotskotten och plantera dem? Om inte flytten av den stora busken lyckas så bra får du nya buskar av rotskotten inom två-tre år.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top