Kan man bekämpa ogräs med ättika?

Kan man bekämpa ogräs med ättika? Hej!Jag har hört att man skulle kunna använda sig av ättika som ogräsbekämpningsmedel. Samtidigt har jag också läst att...

Kan man bekämpa ogräs med ättika?

Hej!
Jag har hört att man skulle kunna använda sig av ättika som ogräsbekämpningsmedel. Samtidigt har jag också läst att man kan använda ättika som gödning i viss mån. Vad är det riktiga? Om man kan använda det för ogräsbekämpning tycker jag det låter betydligt trevligare än kemiska bekämpningsmedel, men vilken blandning skall man i så fall ha? / Sven Holmqvist

Svar:

Hej Sven!
Det är riktigt att man kan använda ättika mot ogräs t ex mellan trädgårdsplattor. Det finns speciell ättika att köpa mot ogräs. Weibulls har en produkt som heter Ogräsättika. Du kan också blanda vanlig ättika i vatten. Jag tror att det står på flaskan vilken koncentration det ska vara. Jag har letat förgäves efter detta, men tror att det är 3 % som gäller.
Ättika som gödning låter märkligt. Det skulle jag inte våga mig på eftersom ättikan tar död på växter.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top