Schersmin med luftskott

Schersmin med luftskott Jag har en femton år gammal jasminbuske (ej doft-) som varje sommar skjuter massor med jättelånga luftskott, något jag inte sett hos...

Schersmin med luftskott

Jag har en femton år gammal jasminbuske (ej doft-) som varje sommar skjuter massor med jättelånga luftskott, något jag inte sett hos andra. Vad beror det på? Jag tar varje år bort skotten och nästa år är det likadant. När är det rätt tid att beskära en jasmin och hur kraftig beskärning kan man göra? / Brittmarie Genet

Svar:

Kära Brittmarie!
Jag hade en sådan tråkig schersminbuske också (Jasminen är inom parentes en krukväxt – en annan art). Jag klippte och klippte och tänkte ge upp och kasta den när den aldrig blommade. Men så helt plötsligt en sommar började den blomma! Dock utan doft. Det är helt enkelt en tråkig sort som beter sig så. Inget att göra åt. Antingen håller du på att klippa och stå ut eller också gräver du upp den och skaffar en ny med härlig doft och som blommar tidigt. Smultronschersmin har jag just köpt till mig själv, för den tycker jag doftar bäst.
Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top