Hur får jag syrenen att växa?

Hur får jag syrenen att växa? Jag har en syren vid min sommarstuga. Mitt problem är att den växer väldigt långsamt och har hittills inte...

Hur får jag syrenen att växa?

Jag har en syren vid min sommarstuga. Mitt problem är att den växer väldigt långsamt och har hittills inte blommat. Har haft den på samma ställe i 5 år. Ska jag klippa ner den? Vilken näring ska jag ge? Jorden är mager på stället. / Britt-Marie Åström

Svar:

Hej!
Det är alldeles säkert den dåliga jorden som gör att syrenen inte orkar växa, men någon liten blomma borde du ändå få tycker jag. Har du något bättre läge att flytta den till? Där det är bättre jord och sol åtminstone någon del av dagen. Annars får du gödsla den. Kväverik gödsel gör att den växer men vill du främst ha blomning väljer du en gödning utan så mycket kväve, t.ex ben- eller blodmjöl. Kväverik gödsel är t ex hönsgödsel. Kogödsel på hösten förbättrar mulltäcket och ger mer långtidsverkande gödning. Gräsklipp är utmärkt som kvävegödning. Låt aldrig jorden ligga bar. Täck med löv på hösten, gräsklipp eller andra örter på sommaren.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top