Naturlig och ekologisk hudvård – vinn härligt hudvårdskit

Visste du att vi bara i Sverige konsumerar över 100 ton hygienartiklar per dag*? Därför är det viktigt att tänka på vad våra hudvårdsprodukter innehåller – för miljön och vår egen hälsas skull.

Vi blir alltmer medvetna om hur våra val i vardagen påverkar både kroppen och miljön på olika sätt, men har du funderat kring vad dina dagliga hudvårdsprodukter har för ingredienser? Det funderade Laine Nilsson över redan år 1984. Som frisör hade hon olika hudproblem men när hon började använda handgjorda, naturliga krämer fick hon snabbt fina resultat. Hon bestämde sig därför för att skissa på en hudvårdsserie med en väninna. Det blev starten på Rosenserien, som sedan Laine gick bort drivs av hennes dotter Carina Swartz.

Rosenseriens hade till en början sin produktion i Tyskland men när Carina tog över flyttades den till Östersund, och sköts där än idag.
– Jag gillar närproducerat och det gör också att vi kan ha en noggrann och personlig kvalitetskontroll, förklarar Carina.

Naturligt – på riktigt

Mycket har hänt i hudvårdsbranschen under företagets 37 år. En stor skillnad är kravet på innehållsförteckning, något som Rosenserien alltid använt sig av då de varit stolta över sina naturliga ingredienser – även om det inte var viktigt konsumenterna till en början.
– Det dröjde ganska lång tid innan det blev trendigt med naturligt och ekologiskt, som det ju är idag, säger Carina.

Idag har marknaden för ekologiska produkter exploderat och det har gjort att Rosenserien inte längre behöver informera om vad naturlig hudvård är, nu efterfrågar kunderna själva produkterna.
– Vi var så att säga före vår tid, skrattar Carina.

Snällt mot hela kroppen

Naturlig och ekologisk hudvård – vinn härligt hudvårdskit
Rosenseriens deodorant är en av hudvårdsseriens trotjänare.

Rosenserien har produkter till både ansikte, kropp och hår. Flera produkter har funnits i sortimentet länge, som den bästsäljande och prisbelönta deodoranten.
– Många deodoranter innehåller ohälsosamma ämnen som aluminiumklorid, vilket vi sedan smörjer in oss med vid lymfkörtlarna under armarna. Men samtidigt vill ju ingen lukta svett, förklarar Carina och fortsätter:

– Vi har lyckats ta fram en deodorant som motverkar utvecklingen av de ämnen som luktar illa, utan att täppa till huden. Och den fungerar verkligen!

Förutom sortimentets många trotjänare jobbar Carina ständigt med att ta fram nya produkter. En av de senaste är Calming Moisturizer Anti Redness – en fuktkräm som ska motverka rödhet i huden, både kroniska problem som rosacea och tillfällig rödhet.

Rosenserien har även ett doftljus tillverkat av hundra procent förnyelsebara råvaror, med ett vax gjort på svensk ekologisk rapsolja.
– Jag fick en smärre chock när jag läste Naturskyddsföreningens rapport om hur mycket vanliga ljus förorenar vår inomhusluft och hur mycket koldioxid de släpper – utsläppet av alla paraffinljus vi bränner i Sverige under ett år motsvarar utsläppet från 67 000 bilar, utbrister Carina.

Alla ingredienser i Rosenseriens produkter är noga utvalda och har en viktig funktion. I stället för vatten som bas använder man till exempel en certifierad ekologisk och rättvisemärkt aloe vera-gelé. Precis som namnet antyder använder man också rosenolja som, förutom sin goda doft, har en välgörande effekt på alla hudtyper, inte minst känslig och mogen hud.

Läs mer på www.rosenserien.com
Naturlig och ekologisk hudvård – vinn härligt hudvårdskit
Rosenseriens härliga ansiktsprodukter.

Hudvårdsserie för män med Tony Irving

Det är dock inte bara kvinnor som testat Rosenserien. Tony Irving letade efter ett ekologiskt hudvårdsmärke för män utan resultat. Efter att ha testat produkterna frågade han om Carina om var intresserad av ett samarbete.

– Jag hade aldrig hört om en man som ville ha eko-hudvård och trodde inte alls på det, säger Carina.

Hon var dock snabbt övertalad och började arbeta fram en herrserie med Tony, vilket resulterade i Sweden Eco Skincare for men.

Naturlig och ekologisk hudvård – vinn härligt hudvårdskit
2019 vann Sweden Eco “Best New Organic Beauty Product” på Natural & Organic Awards.

Sweden Eco har samma filosofi som Rosenserien och i produktserien ingår bland annat en raktvål med tillhörande vegansk rakborste tillverkad av spillved från lotusträ och återvunnen plast från PET-flaskor.

– Produkterna fungerar på flera olika områden, och till exempel kan Sweden Ecos Moisturizer användas både som fuktkräm till ansiktet, på torra händer, som after shave balm och som mjukgörare till skägget, förklarar Carina.

Läs mer på www.swedeneco.se

Vinn hudvårdskit från Rosenserien

Vinn ett av tre härliga hudvårdskit från svenska och ekologiska Rosenserien. I kitet ingår en mjukgörande fotkräm med pepparmynta, kroppskräm och kroppsolja med havtorn. Produkterna är 100% naturliga och vegancertifierade. Värde 945 kronor.

Naturlig och ekologisk hudvård – vinn härligt hudvårdskit
Lycka till!

 

*Statistik från KTH, 2006.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top