Tre uppdaterade favoriter till påskbuffén

Traditioner är inte alltid till för att brytas – men får gärna uppdateras. Varför inte börja med maten. I år uppgraderar vi årets mest färgfyllda måltid, påskbordet, med klassiska rätter med en modern twist. Ingrediensen som får stå i centrum – majonnäs.

Snart är påsken och all den goda maten här! Här listar vi tre härliga recept som lyfter påskbuffén.

 

Gravad lax med senaps-, dill- och pepparrotsmajonnäs


(Del av buffé för 6 personer)
Tid: 10 minuter

Du behöver: 

1 ó dl Kavli majonnäs

Saft och fint rivet skal från ó citron

3 msk fint riven pepparrot

3 msk fint hackad dill

3 msk grov senap

1 tsk dijonsenap

1 krm salt

ó krm svartpeppar

200 g gravad lax i skivor

citron till servering


Gör så här

1. Rör ihop majonnäsen med citronskal och saft, pepparrot, dill, båda senapssorterna samt salt och peppar. 

2. Lägg upp laxskivorna på ett fint fat eller bräda och servera majonnäsen i en fin skål på sidan. Lite citron att pressa över laxen är gott till. 

Tips! Den smaksatta majonnäsen är god till alla sorters fisk, men även till ljust kött som till exempel kyckling.  

 

Hitta fler recept hos Kavli

Tre uppdaterade favoriter till påskbuffén

Ägghalvor med örtmajonnäs, rökt makrill, ärtskott och rädisa

(Del av buffé för 6 personer)
Tid: 20 miinuter

Du behöver: 

6 ägg

1 dl Kavli majonnäs

1 dl hackade örter, t ex basilika och persilja

ó tsk vitvinsvinäger

1 nypa salt

1 rökt makrillfilé

1 liten näve ärtskott

några rädisor

  

Gör så här

1. Hårdkoka äggen. Dela dem på längden, pilla ut gulan och lägg vitorna på ett fat. 

2. Mixa ihop majonnäsen, örterna, vinägern och salt. Klicka ner blandningen i äggvitorna. Smula över lite äggula.

3. Plocka köttet från makrill lén i mindre bitar och fördela på ägghalvorna. Toppa med tunna skivor rädisa och topparna på ärtskotten.

 

Tips! Du kommer få äggulor över – smula dem över en sallad eller en bit kokt fisk, hur gott som helst! 

 

Curry- och äppelsill med selleri och gräslök

(Del av buffé för 6 personer)
Tid: 10 miinuter + 60 minuter i kylen

Du behöver: 

1 pkt 5-minuterssill i bitar

1 litet rött äpple

1 stjälk selleri

ó dl fint skuren gräslök

1 dl Kavli majonnäs

1 dl crème fraiche

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk gult currypulver

 

Gör så här

1. Låt sillbitarna rinna av. 

2. Skär bort kärnhuset från äpplet och tärna resten fint. Tärna även sellerin fint. Lägg tärningarna i en skål och blanda med resten av ingredienserna.

3. Vänd ned sillen och låt stå kallt i en timme innan servering.

 

Hitta fler recept hos Kavli

Äkta majonnäs

Kavlis majonnäs tillagas omsorgsfullt i Sverige med ägg från frigående höns och förstklassig rapsolja. Kavli äkta majonnäs förhöjer smaken på ett fantastiskt sätt och passar utmärkt till ägg, räkor, smörgåstårta, röror och såser. 
Användningsområdet för majonnäs är oändligt!

KAVLI: DET GODA FÖRETAGET

Kavli är inte ett företag som alla andra. Företaget ägs av en stiftelse vars syfte är att verksamhetens överskott ska gå till välgörande ändamål. Under år 2018 delades 138 miljoner kronor ut från Kavlifonden.

OM KAVLIFONDEN
Kavlifonden stödjer projekt och initiativ med fokus på humanitära ändamål, utbildning och stöd till utsatta barn och kvinnor samt forskning inom hälsa och klimat.

Läs mer på : www.kavli.se

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top