• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Tre uppdaterade favoriter till påskbuffén

    Traditioner är inte alltid till för att brytas – men får gärna uppdateras. Varför inte börja med maten. I år uppgraderar vi årets mest färgfyllda måltid, påskbordet, med klassiska rätter med en modern twist. Ingrediensen som får stå i centrum – majonnäs.

    Tre uppdaterade favoriter till påskbuffén
    Lax, sill och ägghalvor hör påsken till. Här i uppdaterad version med majonnäs. Foto: Björn Tesch och Getty

    Snart är påsken och all den goda maten här! Här listar vi tre härliga recept som lyfter påskbuffén.

     

    Gravad lax med senaps-, dill- och pepparrotsmajonnäs


    (Del av buffé för 6 personer)
    Tid: 10 minuter

    Du behöver: 

    1 ó dl Kavli majonnäs

    Saft och fint rivet skal från ó citron

    3 msk fint riven pepparrot

    3 msk fint hackad dill

    3 msk grov senap

    1 tsk dijonsenap

    1 krm salt

    ó krm svartpeppar

    200 g gravad lax i skivor

    citron till servering


    Gör så här

    1. Rör ihop majonnäsen med citronskal och saft, pepparrot, dill, båda senapssorterna samt salt och peppar. 

    2. Lägg upp laxskivorna på ett fint fat eller bräda och servera majonnäsen i en fin skål på sidan. Lite citron att pressa över laxen är gott till. 

    Tips! Den smaksatta majonnäsen är god till alla sorters fisk, men även till ljust kött som till exempel kyckling.  

     

    Hitta fler recept hos Kavli

    Ägghalvor med örtmajonnäs, rökt makrill, ärtskott och rädisa

    (Del av buffé för 6 personer)
    Tid: 20 miinuter

    Du behöver: 

    6 ägg

    1 dl Kavli majonnäs

    1 dl hackade örter, t ex basilika och persilja

    ó tsk vitvinsvinäger

    1 nypa salt

    1 rökt makrillfilé

    1 liten näve ärtskott

    några rädisor

      

    Gör så här

    1. Hårdkoka äggen. Dela dem på längden, pilla ut gulan och lägg vitorna på ett fat. 

    2. Mixa ihop majonnäsen, örterna, vinägern och salt. Klicka ner blandningen i äggvitorna. Smula över lite äggula.

    3. Plocka köttet från makrill lén i mindre bitar och fördela på ägghalvorna. Toppa med tunna skivor rädisa och topparna på ärtskotten.

     

    Tips! Du kommer få äggulor över – smula dem över en sallad eller en bit kokt fisk, hur gott som helst! 

     

    Curry- och äppelsill med selleri och gräslök

    (Del av buffé för 6 personer)
    Tid: 10 miinuter + 60 minuter i kylen

    Du behöver: 

    1 pkt 5-minuterssill i bitar

    1 litet rött äpple

    1 stjälk selleri

    ó dl fint skuren gräslök

    1 dl Kavli majonnäs

    1 dl crème fraiche

    1 tsk vitvinsvinäger

    1 tsk gult currypulver

     

    Gör så här

    1. Låt sillbitarna rinna av. 

    2. Skär bort kärnhuset från äpplet och tärna resten fint. Tärna även sellerin fint. Lägg tärningarna i en skål och blanda med resten av ingredienserna.

    3. Vänd ned sillen och låt stå kallt i en timme innan servering.

     

    Hitta fler recept hos Kavli

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!