Anna-Stina testade tyngdtäcke: Min djupsömn ökade med flera timmar

Oregelbundna arbetstider och stressiga dagar tar snabbt ut sin rätt, inte sällan genom oroliga nätter. Ambulanssjuksköterskan Anna-Stina Andersson fick en bättre sömn genom att byta täcke.

En orolig och rastlös sömn kan ha flera orsaker. Stress, livsstil eller gener är bara några exempel på parametrar som kan vara avgörande när det kommer till hur vi sover.
I Anna-Stina Anderssons fall handlade det om oregelbundna arbetstider i jobbet som ambulanssjuksköterska, med många vakna nätter och korta intervaller av sömn. Sedan ett halvår tillbaka har hon fått chansen att testa Curas tyngdtäcke. Ett täcke som har en omslutande och massageliknande effekt som frisätter hormoner som verkar avslappnande och dämpar oro.
– Det tog en månad innan jag började märka skillnad. Men efter att ha varit ledig en längre period, utan att behöva sova på arbetet, kom jag på att jag inte vaknat på hela natten. Först trodde jag att det berodde på en tillfällighet men det visade sig att sömnen höll i sig.

Här kan du läsa mer.

Anna-Stina testade tyngdtäcke: Min djupsömn ökade med flera timmar
Anna-Stina Andersson sover bättre med Curas tyngdtäcke. Foto: Privat

Uppmätt resultat

Det var för många år sedan, via sitt arbete, som Anna-Stina först fick höra om täcket. Då var det ett hjälpmedel för personer med psykisk ohälsa och erbjöds inte på en öppen marknad. Både pris och okunskap kring täckets funktioner är anledningar till att det stannat inom vården. 

Under hösten 2018 lanserade Cura Of Sweden tyngdtäcket till en bredare publik, något som Anna-Stina snabbt blev varse om. Efter att ha levt länge med oroliga nätter tvekade hon inte med att testa. Hon hade sedan tidigare, med hjälp av en app, kunnat mäta sina sömn.
– Min djupsömn var ofta bara 40-55 minuter per natt. Via en kurva i appen kunde jag också se hur jag rörde mig under natten. Jag låg aldrig stilla utan snurrade hela nätterna igenom. Inte konstigt jag var trött när kroppen aldrig kom till ro, berättar Anna-Stina Andersson.

Efter att ha börjat använda tyngdtäcket förändrades sömnen radikalt. Djupsömnen gick upp till mellan två och fem timmar samtidigt som hennes rörelsekurva jämnades ut. 
– Jag har alltid haft svårt för att somna på kvällen men det blev också mycket bättre. Jag märkte även att min hjärtklappning som jag tidigare haft problem med inte heller är lika frekvent. Det har i princip upphört helt.

Anna-Stina testade tyngdtäcke: Min djupsömn ökade med flera timmar
CURA-täcket kommer i tre olika modeller. Foto: Cura

 

En modell anpassad för dig

Alla som önskar en bättre sömnkvalitet kan använda tyngdtäcket. Det kommer i sex olika viktklasser och kan därför anpassas för både vuxna och barn över två år. Det finns också tre olika modeller att välja utifrån, beroende på hur varmt täcke du vill ha och vilken omslutande effekt du önskar. 
– Jag har mycket att tacka täcket för, det har gett en stor skillnad på min livskvalité. Jag märker både fysiska förbättringar, till exempel att blodcirkulationen i kroppen ökar, men framför allt har det varit viktigt för att fungera i vardagen – och må bra, avslutar Anna-Stina Andersson.

Det här är CURA-täcket

CURA-täcket med vikt är en produkt som passar alla. Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva känslor som bidrar till en bättre sömnkvalitet.

På grund av individuella behov har täcket tagits fram i nio olika viktklasser mellan 4 till 20 kilo. Normalt anses 10% av kroppsvikten vara ett riktmärke på vilket täcke man bör välja.

Måttet på CURA-täcket följer EUs normer och ligger på 210×150. Täcket passar därför de flesta påslakan.

10 års positiva erfarenheter från svensk sjukvård.

Här kan du läsa mer.

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top