• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Skippa stressen inför jul – åk på julbordskryssning

  Rivstarta julen till havs med någon du tycker om. På Eckerö Linjen får du njuta av vällagad julmat gjord på lokala råvaror, underhållning och tid för julklappsshopping.

  Skippa stressen inför jul – åk på julbordskryssning
  Eckerö Linjen bjuder in till ett klassiskt julbord med både svenska och åländska specialiteter.

  Det efterlängtade julmyset, med tindrande ögon och mysshopping på stan infaller sällan i början på december och är för de flesta en hägring ända fram till jul. Så behöver det dock inte vara. Varför inte boka in en julbordskryssning med familj eller vänner, där du njuter av några timmars lugn avkoppling. Byt bort stress och jäkt i en shoppinggalleria mot god mat, underhållning och julklappsshopping ute till havs.

  På Eckerö Linjen bjuder man från den 16 november till den 23 december (2018) på ett dignande julbord med alla klassiker från svenska och åländska traditioner blandat med spännande nyheter. Större delen av julbordet är gjort från grunden ombord och så långt som möjligt används närproducerade och närodlade råvaror. Det görs även långkok och inläggningar och går man in i fartygets kök, oavsett tid på dygnet, hittar man många rykande och väldoftande rätter som puttrar i grytorna.

  LÄS MER OCH BOKA JULBORDSKRYSSNING HÄR.

   

  Skinkan tillagas efter ett gammalt recept och ligger i saltlake i 13 dygn.

  Med fokus på lokala råvaror
  –På Eckerö Linjen jobbar man aktivt med att hitta bra lokala producenter från Åland och Roslagen, berättar Tove Lolax, kommunikatör för rederiet.

  Skinkan är ett tydligt exempel. Den kommer från Andersson & Tillman i Uppsala och levereras utan mellanhänder till ICA Grisslehamns Livs, bara 400 meter från färjeterminalen.

  Där jobbar bröderna Ola och Janne Linusson, som även driver butiken. De rimmar köttet efter ett välbeprövat recept från deras farfar. I 13 dygn låter de köttet ligga i saltlake innan skinkan är färdig att levereras till Eckerö Linjen. Ombord tillreder sedan kockarna skinkan i ugnen, griljerar och skär upp den.

  En julbordskryssning är mer än bara mat.

  Julshows tisdag
  Båtresan handlar inte bara om maten. Ombord på M/S Eckerö kan du även njuta av livemusik alla dagar i veckan med fartygets kryssningsvärdar och inbjudna gästartister. Varje tisdag under julbordsperioden bjuder showgruppen Vi2 på en glittrande julshow med låtarna som hör julen till.

  Julklapparna hittar du i taxfreebutiken som erbjuder ett stort urval av parfym, kosmetika, accessoarer, drycker, leksaker och godis. Under julsäsongen finns det även extra många fina presentförpackningar - en uppskattad julgåva till nära och kära!

  LÄS MER OCH BOKA JULBORDSKRYSSNING HÄR.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!