Snabbmat med skandinavisk touch – Renskav i pitabröd

Att laga mat med spännande smaker behöver inte vara speciellt svårt. Renskav i pitabröd blir snabbt vår nya vardagsfavorit.

Enkel vardagsmat med skandinavisk touch. Fyll pitabröd med stekta grönsaker och renskav, toppa med smaksatt crème fraiche så får du det där lilla extra. Servera till middag eller som en matig lunch!

LÄS FLER RECEPT FRÅN ARLA KÖKET MED SMAKSATT CRÈME FRAICHE HÄR.

ANTAL PERSONER: 4.
TILLAGNINGSTID: 20 MIN.

INGREDIENSER

240 g fryst renskav
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
1 portabellosvamp (ca 150 g)
½ röd chili
3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
½ tsk salt

TILL SERVERING
4 pitabröd
salladsblad
saltgurka
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche Cheddar & karamelliserad lök

KLICKA HEM INKÖPSLISTAN SNABBT OCH ENKELT HÄR.

Gör så här:

Halvtina renskaven. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva paprika, svamp och chili.
Stek renskaven i smör-&rapsolja i en panna så att den finfördelas. Tillsätt lök, paprika, svamp och chili. Stek på medelvärme 3-5 min tills allt fått fin färg. Smaka av med salt.
Servera i pitabröd med salladsblad och saltgurka. Toppa med en klick crème fraiche.

Upptäck smaksatt créme fraiche från Arla
Finns i åtta olika sakkombinationer, våra mest populära finns även i laktosfriavarianter. Nedan listar vi tre varianter att inspireras av i köket – redan idag!

LÄS FLER RECEPT FRÅN ARLA KÖKET MED SMAKSATT CRÈME FRAICHE HÄR.

Snabbmat med skandinavisk touch – Renskav i pitabröd

Crème fraiche paprika & chili – smaksatt med söt paprika och het chili för rejäl hetta. Produkten är kokbar och passar därför utmärkt i soppor och grytor men även i pasta eller som kall sås. Den gör sig särskilt bra till kyckling, texmex-mat, orientaliska rätter, nötkött, grönsaker och skaldjur.

Snabbmat med skandinavisk touch – Renskav i pitabröd

Crème fraiche franska örter – Smaksatt med örter som timjan, dragon, basilika, oregano och vitlök. Med sin milda friska smak och krämiga konsistens är den en bra hjälp i vardagsmatlagningen. Produkten går att koka och kan med fördel användas i soppor, grytor, pannrätter och pasta, men även som kall sås. Passar utmärkt till fisk, kyckling, fläskkött och grönsaker. Finns som laktosfrivariant.

Snabbmat med skandinavisk touch – Renskav i pitabröd

Crème fraiche cheddar & karamelliserad lök – Smaksatt med äkta cheddar och karamelliserad lök. Med härlig krämig cheddarsmak och sötma från karamelliserad schalottenlök och rödlök lyfter den både grönsaker, kyckling och kött. Produkten är kokbar men passar också bra som kallt tillbehör. Perfekt på grillbuffén, som dressing i alla sorters burgare och underbar till ugnsrostade rotsaker.

* Finns i mejerikylen.

HITTA ALLA PRODUKTER I SORTIMENTET HÄR

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top