• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 vandringspärlor du inte får missa

  Vandringsresor är något för alla och populärare än någonsin. Här listar vi 5 favoriter som passar både dig med vandringserfarenhet och för dig som är nybörjare. Arrangören WI-Resor gör vandringarna till något extra. Deras fokus ligger på vackra naturupplevelser, bekvämt boende och njutbar mat.

  5 vandringspärlor du inte får missa

  I topplistor över populära resetrender så ligger vandring allt högre och högre upp. Enligt en resetrendlista för 2018 sammanställd av booking.com kommer vandring på en fjärdeplats. Inte svårt att förstå för dem som har prövat. Vyerna, närheten till naturen och lugnet i kroppen som infinner sig efter en dags vandrande är på många sätt oslagbar. På WI-Resor vill man förmedla just den känslan och deras vandringsresor bygger på deras vision "Vi vill dela med oss av alla fantastiska platser vi har upplevt och att våra resenärers högt ställda förväntningar uppfylls".

  Här kommer deras fem favoriter.

  Det inre av Gran Canaria erbjuder fantastiska naturupplevelser och dramatiska berg.

  Gran Canaria – Spanien
  Ön Gran Canaria är ett älskat resmål av många sedan decennier, men få har upplevt resmålet som vandringsdestination. Det inre av Gran Canaria erbjuder fantastiska naturupplevelser med gröna skogar, dramatiska berg, vulkanlandskap och orörda små byar. Under veckans vandring utforskas det bästa och vackraste av ett stort nätverk av vandringsleder på nästan 800 kilometer. Lederna är inte så tekniskt avancerade, men kräver god kondition och man får räkna med en del uppför och nedför. När det är vandringsfri dag kan du passa på att känna storstaden Las Palmas på pulsen eller besöka någon av de vackra bergsbyarna i närheten av hotellet.

  Prisexempel: 8 dagar inkl 4-stjärnig Parador, flyg, frukost, flerrätters middagar och fri tillgång till Spa-avdelningen från 16 750 kronor. Här kan du läsa mer om resmålet och vad som ingår i priset, Gran Canaria, Spanien.

  Vandra i Val Gardena och ta del av ett dramatiskt landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar.

  Val Gardena – Dolomiterna
  Val Gardena–dalen tillhör ett av de allra mest natursköna områdena i italienska Alperna i bergskedjan Dolomiterna. Här bor man på 1 560 meters höjd i byn Selva. Bergsmassiven här är karaktäristiska för just Dolomiterna med sitt speciella ljus och taggiga toppar. Under en veckans vandring här får man ta del av ett dramatiskt landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Här finns varierad vandring för alla att njuta av oavsett om man är en van vandrare eller nybörjare. Detta världsunika bergsområde där fantastiska vyer avlöser varandra får man inte missa. Dagsturerna bestäms utifrån säsong, väder och gruppen. Varje dag erbjuds en lite lättare och en lite svårare variant för att alla ska hitta sin utmaning och få en härlig upplevelse. På den vandringsfria dagen kan du vila benen och njuta av hotellets SPA-avdelning. Området som ligger i norra Italien tillhörde förr Österrike. Kulturen i området är därför en blandning av både österrikiskt och italienskt, vilket avspeglar sig i såväl arkitektur som mat och språk.

  Prisexempel: 8 dagar inkl 4-stjärnigt hotell, flyg, frukost och 5-rätters middagar, vinprovning och fri tillgång till relaxavdelningen från 16 690 kronor. Här kan du läsa mer om resmålet och vad som ingår i priset, Val Gardena, Dolomiterna.

  Området vid Piemonte är känt för sina charmerande byar, spännande historia, böljande vinlandskap och den vita tryffeln.

  Piemonte – Italien
  Njut av en av Italiens vackraste delar under sju dagar, på en vandringsresa som tar dig till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Området är känt för sina charmerande byar, spännande historia, böljande vinlandskap och den vita tryffeln, för att nämna några. Vandringsnivån på den här resan benämns som "Lätt & Lagom", vilket innebär att vandringarna har en lättare nivå i lugnare takt. Under dagsetapperna här går man i ett fantastiskt landskap med vinfält, slott och små byar. Det piemontesiska köket är känt för sin höga matkvalitet, och bjuder på många fantastiska smaker. Så lockas du av både vandring i vacker natur och god mat är detta verkligen resmålet för dig, då regionen har ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin och det var här Slow food rörelsen startade.

  Prisexempel: 7 dagar inkl 4-stjärnigt hotell, flyg, frukost och 4-rätters middagar, tryffeljakt och vinprovning från 17 995 kronor. Här kan du läsa mer om resmålet och vad som ingår i priset, Piemonte, Italien.

  Cornwall är ett måste för den som vill uppleva vandringsminnen för livet.

  Cornwall – England
  Cornwall i sydvästra England bjuder på en oförglömlig vandringupplevelse längs sin dramatiska kustlinje. Området är glest befolkat, men på somrarna tar Cornwall emot uppåt fem miljoner besökare och det förvånar inte någon som varit här! Området har en unik atmosfär med sin blandning av pittoreska byar, lugna havsvikar, sandstränder med turkosblått vatten och några av de mest storslagna naturscenerierna man finner utefter den engelska kusten. Ett måste för den som vill uppleva vandringsminnen för livet. Här bor du på Greenbank Hotel med anor från 1600-talet. Restaurangen serverar smakliga rätter lagade på lokala råvaror med fördel från havet. De flesta av dagsetapperna är längs den dramatiska South West Coastal Path, en 645 kilometer lång stig som ursprungligen var en patrulleringsstig för kustbevakningen som spanade efter smugglarskepp. Lederna är relativt lättgångna, landskapet kuperat, men vandringarna är inte avancerade utan klassas till nivåerna lätt till medel. På den vandringsfria dagen finns det mycket att se, kanske framförallt för den konst och trädgårdsintresserade.

  Prisexempel: 8 dagar inkl 4-stjärnigt hotell, flyg, frukost och sex 3-rätters middagar från 19 950 kronor. Här kan du läsa mer om resmålet och vad som ingår i priset, Cornwall, England.

   

  Europas vackraste by, Lech, är ett fantastiskt resmål för vandring.

  Lech – Österrikiska Alperna
  Byn Lech har korats till Europas vackraste by med sin alpvegetation och sina fantastiska blomsterängar under början av juli. Byn som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Landskapet är lika dramatiskt som förförande vackert. Här finns en charm som är svår att skaka av sig. Hotellet, fyrstjärniga Hotel Austria drivs idag av andra generationen familjen Strolz och uppfyller alla krav på ett klassiskt alphotell. Panoramafönsterna bjuder på en hänförande utsikt över de omkringliggande alptopparna. Den fräscha relaxavdelningen har en rofylld stämning med många alternativ såsom biosauna och bubbel­pool. Efter vandringen är det också skönt att koppla av på hotellets terrass innan det är dags för goda fem-rättersmiddagen.

  Prisexempel: 8 dagar inkl 4-stjärnigt hotell, flyg, frukost, 5-rätters middagar och fri tillgång till relaxavdelningen från 13 895 kronor. Här kan du läsa mer om resmålet och vad som ingår i priset, Lech, Österrikiska Alperna.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!