• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Agneta Barr "Jag kan åka vart jag vill utan att kompromissa”

  Att resa själv är det ultimata sättet att uppleva ett resmål utan att kompromissa. Det tycker i alla fall Agneta Barr som ser resandet som det stora nöjet i livet. Med Ölvemarks Holiday som arrangör får hon även trygghet och behöver aldrig känna sig ensam.

  Agneta Barr "Jag kan åka vart jag vill utan att kompromissa”

  Agneta Barr har precis kommit innanför dörren efter en hundpromenad när vi hörs på telefon. Hon bor i Simrishamn på Österlen och njuter av att resa, något som hon gjort mer eller mindre hela sitt liv. Trots att hon snart fyller 80 vill hon inte dra ner på resandet.
  – Man vill ju inte bli inskränkt och tantig. Min uppfattning är att resandet berikar livet. Man får upptäcka andra kulturer, träffa människor och se nya saker. Det får en att växa som människa och gör att man ständigt utvecklas, säger hon och fortsätter:
  – Just nu tittar jag på att sticka till Israel i fem dagar om det fortfarande finns platser kvar och hundpensionatet kan passa hundarna medan jag är borta.

  Agneta Barr fick tidigt upp ögonen för att resa, då hennes pappa var mån om att hon skulle få upptäcka världen. På 60-talet jobbade hon tre år som flygvärdinna och flög bland annat till Las Palmas.
  – På den tiden var inte resandet så frekvent som det är idag med avgångar flera gånger i veckan. Då kunde man åka ner en söndag och sen fick man njuta av Spanien i sex dagar innan vi flög hemåt igen lördagen efter. Sen dess har jag fortsatt att resa. Precis som min pappa ville att jag skulle få se världen så har jag velat samma sak för mina söner. Så när de var runt sju år tog jag den äldsta till Paris, med Ölvemarks Holiday, något år senare fick den yngre sonen resa till London.

  Läs mer om Ölvemark Holidays utbud och inspireras av deras nya resmål

  Agneta Barrs intresse för resande kom tidigt, under 60-talet jobbade hon bland annat som flygvärdinna. (vänster) Idag resor hon gärna själv.

  Ölvemarks Holiday erbjuder över 70 olika resmål, under 2018 adderar man 18 spännande nyheter till programmet. Bland resenyheterna med buss finns en långresa till Rimini, Slovenien och Tjeckien för att nämna några. Bland flygresmålen finns resmål som Edinburgh, Piemonte och Jersey norr om den franska nordkusten. Med över 30 år i resebranschen får du bra hotell till rätt priser, och man lägger stor vikt vid bekvämligheten, bland annat kan du lämna allt det praktiska längs resan till de erfarna reseledarna och själv njuta av upplevelsen. Vart du än åker så gör du det ihop med en arrangör som alltid finns nära till hands, ger service och trygghet och ser till att din resa fylls med oförglömliga upplevelser.

  Idag reser Agneta mestadels själv. Något hon föredrar för att det gör det så smidigt.
  – Man behöver aldrig kompromissa när man reser själv. Jag kan göra det som faller mig in och behöver inte rådgöra med en väninna om vad man ska göra eller inte. Det gör man ju större delen av året ändå, kompromissar alltså. Jag kan disponera min tid efter vad jag vill göra helt enkelt. Med Ölvemarks Holiday kan man boka ett helhetspaket eller välja delar av utflyktsutbudet. Det passar mig bättre. Då kan jag följa med på det som passar mig och skippa det andra och istället göra saker som jag uppskattar. Som att strosa runt i de äldre stadskvarteren eller läsa en bok. Nu är jag så pass berest att jag gillar att rå mig själv, säger hon och fortsätter:
  – Men det är också den stora fördelen med att resa i grupp med så fantastiska reseledare som man gör med Ölvemarks Holiday. Jag känner mig aldrig ensam. Det finns alltid folk att prata med när man vill. Det finns utmärkta utflykter med kunniga reseledare när man känner för det och jag känner mig alltid 100 procent trygg. Det är inget tjolahoppsan-företag. Det är samma personal som återkommer år efter år och jag behöver bara göra en bokning så sköter de resten. Jag behöver inte vara rädd för att missat någon transfer eller glömt något annat som kan vara viktigt för helhetsupplevelsen. Och det är inte en massa svammel på reseledarna, de håller sig till matnyttig fakta.

  Reseledarna på Ölvemarks ses som hjärtat i verksamheten. Man har satt ett högt värde på att reseledarna ska kunna sina resmål, vara uppdaterade om vad som händer på orten och kunna tipsa om intressanta platser att besöka. Ölvemarks resor börjar i Malmö från Öresundsterminalen. Bor du långt ifrån Malmö så är det sällan ett problem. Då man har 100 anslutningsorter över hela landet. Antingen i direkt anslutning till din resa eller med övernattning på hotell i Malmö.

  Har du något favoritresmål?
  – Oj vad svårt. Jag har varit i Prag flera gånger och jag gjorde en rundresa i Baltikum som var fantastisk. Under 2017 blev det inte mindre än fyra resor. Amsterdam med en blomsterutflykt under tulpanblomningen. En klosterresa till Harz, där vi bodde på ett ombyggt kloster, det var en fantastisk resa med vackra korsvirkeshus. Sen var jag även i Budapest och i Prag ytterligare en gång.

  Läs mer om Ölvemark Holidays utbud och inspireras av deras nya resmål

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!