Recept: Fänkål- och päronmarmelad passar perfekt till ostbrickan

En riktigt god marmelad är pricken över i:et till ostbrickan. Varför inte testa en variant med päron och fänkål – en spännande smakkombination som passar bra så väl till panacottan som till den mysiga ostkvällen. Mums! Använder du Dansukkers Syltsocker gör du dessutom marmeladen på ett kick.

Smart presenttips

Sommaren är en tid då vi umgås extra mycket med nära och kära. Ett bra tips på en rolig gå-bort-present är att ta med dig en burk med nykokt marmelad. Personligt och gott på samma gång! 

Nu är det dags att göra något med alla päronen i trädgården. Sommaren är en perfekt tid att ta till vara på det det goda i naturen. Under semestern har vi ofta lite mer tid och det kan vara både avkopplande och tillfredställande att göra några burkar marmelad. Speciellt eftersom det numera är så enkelt att det knappt går att misslyckas.

Hemligheten är att använda syltsocker från Dansukker. Förutom vanligt socker består nämligen produkten av några andra smarta ingredienser:

  • Citronsyra – som framhäver bärens smak.
  • Pektin – som utvinns ur frukt och som gör att sylten får den rätta konsistensen.
  • Konserveringmedel (kaliumsorbat) – som blant annat finns naturligt i rönnbär och som gör sylten hållbar.
  • Ingredienserna är dessutom väl avvägda för att du ska få bästa resultatet.  
  • För fler recept och tips – klicka här.

Här tipsar vi om en supergod päronmarmelad med fänkål. 

Fänkål- och päronmarmelad

1 burk

Det här behöver du

Så gör du

  1. Tvätta, skala, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Skölj och skär bort den hårda delen av fänkålen och skär resten i tunna skivor.
  2. Tillsätt vatten och saften av en citron och koka i 10 minuter.  
  3. Lägg i syltsocker och låt koka ytterligare i 5 minuter. Skumma.
  4. Häll upp i en varm, väl rengjord burk.
  5. Förslut. Förvara svalt och mörkt. 

TIPS: Glöm inte, tvätta alltid citrusfrukter innan du tillagar dem, ett dopp i ljummet vatten och avtorkning med handduk räcker bra och köp helst ekologiskt om du kan.

Se filmen om hur enkelt det är att göra din egen sylt. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top