Jag drömde att jag kunde flyga

"...en känsla som kunde sitta kvar långt efter det att väckarklockan ringt."

Jag drömde att jag kunde flyga
Helena Rönnberg, chefredaktör Icakuriren

Drömmar fascinerar mig. De är som små presenter (fast inte alltid så roliga förstås) som hjärnan skickar till en.
När jag var barn hade jag en återkommande dröm där jag kunde flyga. Jag behövde stå rätt högt upp på en möbel eller så, sedan kunde jag kasta mig ut och liksom simma fram i luften.
Det är nästan så att jag än i dag kan minnas den härliga känslan, en känsla som kunde
sitta kvar långt efter det att väckarklockan ringt.

Senare i livet hade jag då och då en mardröm som gick ut på att jag plötsligt satt bakom ratten på en bil som gick i full fart ute på motorvägen. En dröm som faktiskt försvann helt när jag i det vakna livet äntligen i 35-årsåldern tog körkort. Plötsligt utgjorde inte motorvägen något direkt hot, för det var väl känslan av att befinna sig i ett sammanhang och inte ha full kontroll över en situation som ploppade fram i drömmen.

I det här numret har vår reporter Rolf Olofsson träffat drömcoachen JohanOhlson. Förutom några skämt om att han skulle träffa sin drömman, och ordvitsar om ifall det var en mardrömsintervju eller inte, så var vi andra på redaktionen väldigt nyfikna när Rolf kom tillbaka:
“Tog du upp din Vasaloppsdröm?” Det gjorde han förstås. Läs i det här numret om varför vi kan ha glädje av att lyssna på våra drömmar. Dessutom har du chansen att få din dröm tolkad av drömguiden Johan Ohlson. Han menar att våra drömmar kan bli värdefulla ledtrådar som faktiskt ibland kan hjälpa till att lösa både små vardagsproblem och stora livsfrågor.
Visserligen brukar en och annan mena att de aldrig drömmer, men det är inte sant. Alla människor har drömmar. Men det kan kräva lite träning att lyssna på dem.

PS 1: Ni har väl inte missat vår fina julkalender på icakuriren.se? Gå in och ta chansen att vinna fina vinster, till exempel smycken, spel, biobiljetter och böcker. För att inte tala om finvinsten på självaste julafton, en romantisk weekend! Välkommen in, än är det många luckor kvar!

PS 2: Nu har vi ändrat i våra recept på icakuriren.se så att det är ännu lättare att läsa recepten för dig som lagar mat med datorn som kokbok.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top