Du behöver
Jordgubbssås
100 g jordgubbar färska eller tinade frysta
2 msk strösocker
1 tsk maizena
Glass
150 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 dl strösocker
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
1 dl vispgrädde
3 st digestivekex
Gör så här
Jordgubbssås Mixa jordgubbarna till en slät sås. Häll över i en kastrull och låt sjuda i en minut tillsammans med socker och maizena. Häll i en skål att svalna.
Glass Vispa ihop färskost, socker, mjölk och vaniljpulver i en bunke. Vispa grädden fluffig i en annan bunke och vänd sedan ner den i färskostkrämen.
Krossa eller hacka kexen till smulor. Varva gräddblandningen med sås och smulor i glassformar. Ställ i frysen över natten.
Det är fint att göra glassen i glassformar men självklart går det jättebra att göra den i en stor form och skopa upp i skålar i stället.