Frusen cheesecake på pinne

Du behöver Jordgubbssås 100 g jordgubbar färska eller tinade frysta 2 msk strösocker 1 tsk maizena Glass 150 g naturell färskost av philadelphiatyp 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

Jordgubbssås

100 g jordgubbar färska eller tinade frysta
2 msk strösocker
1 tsk maizena

Glass

150 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 dl strösocker
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
1 dl vispgrädde
3 st digestivekex

Gör så här

1

Jordgubbssås  Mixa jordgubbarna till en slät sås. Häll över i en kastrull och låt sjuda i en minut tillsammans med socker och maizena. Häll i en skål att svalna.

2

Glass Vispa ihop färskost, socker, mjölk och vaniljpulver i en bunke. Vispa grädden fluffig i en annan bunke och vänd sedan ner den i färskostkrämen. 

3

Krossa eller hacka kexen till smulor. Varva gräddblandningen med sås och smulor i glassformar. Ställ i frysen över natten. 


Kommentar:
Det är fint att göra glassen i glassformar men självklart går det jättebra att göra den i en stor form och skopa upp i skålar i stället.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top