• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Godaste ogräset – 3 recept med ramslök

    Den vilda ramslöken smakar milt av vitlök och gör sig fint i vårsoppan. Vi bjuder också på läcker majonnäs och lyxig ramslöksbearnaise.

    Godaste ogräset – 3 recept med ramslök

    Ramslöken har en kort och intensiv säsong från april till juni. Smaken är milt vitlöksdoftande och passar fint till allt möjligt. Bladen är känsliga för upphettning och förlorar snabbt i arom och smakar som mest om man tillsätter i slutet av tillagningen. 

    Frys in färska blad eller ta tillvara skörden och gör vinäger, olja, salt, smör och annat gott.

    Så här gör du en enkel vin­äger: Häll upp 3 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger på en väl rengjord glasflaska. Stick ner några väl sköljda blad. Sätt på locket och låt vinägern mogna i rumstemperatur i 4 veckor.

    Ramslökssoppa med brödkrutonger

    Ramslökssoppa med brödkrutonger

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Sparris  med majonnäs
    Buffé

    Sparris med majonnäs

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Entrecote med ramslökssås
    Huvudrätt

    Entrecote med ramslökssås

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!