• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Steg-för-steg: Mumsiga minipajer!

    Spröda tarteletter är enkelt att göra själv. Extra goda blir de med sötsyrlig kompott och en klick crème fraiche.

    Steg-för-steg: Mumsiga minipajer!
    Kanelpudra gärna över tarteletterna före servering. Foto: Ulf Svensson

     1. Mixa samman smör, mjöl och socker. Tillsätt ägget och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en jämn deg.

    2. Forma till en rulle, plasta in och låt vila kallt en timme. Värm ugnen till 175 grader (varmluft) med gallret mitt i ugnen.

    3. Skär i cirka 15 bitar à 25–27 gram. Tumma ut dem i var sin form med de övriga formarna under för stadga. Klä varje form tajt i folie, grädda 10 minuter.

    4. Ta av formarma. Grädda pajskalen cirka 8 minuter till för fin, ljus färg. Låt svalna före fyllning. Fyll skalen med crème fraiche och rabarber- och jordgubbskompott.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!