• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabbt & gott med scones

    Scones behöver inte jäsa och är därför bland det enklaste du kan baka. Här kommer tre söta varianter – alla försvinnande goda.

    Snabbt & gott med scones

    En scone är ett klassiskt brittiskt bakverk som har sitt ursprung i Skottland. Scones bakas vanligtvis på mjöl, smör, bakpulver, salt, mjölk eller filmjölk. Brödet formas till runda, lite platta bullar och kan också ha fyllning av t ex russin, bär, choklad, dadlar eller ost. 

    Scone är namnet på en stad i Skottland, men namnet på brödet tros härstamma från det holländska ordet schoon-brood, som betyder fint, vitt bröd. Populära tillbehör är honung, sylt, marmelad, lemon curd, smält smör, färskost eller clotted cream, som är ett slags syrad grädde. Till sconesen ska man enligt traditionen dricka te. 

     

    Scones med mörk choklad
    Buffé

    Scones med mörk choklad

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Miniscones med citron och färskost
    Frukost & brunch

    Miniscones med citron och färskost

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Sconeshjärtan med mandelcrunch
    Frukost & brunch

    Sconeshjärtan med mandelcrunch

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!