• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vårens läckraste primör är här!

    Vi bjuder på tre snabblagade rätter med både grön och vit sparris i delikat sällskap.

    Vårens läckraste primör är här!

    Sparris är en gammal kulturväxt och har odlats i över 1 000 år. Sparrisen är fulladdad med vitaminer, antioxidanter och spårämnen som magnesium, zink och kalium.

    De första skotten skjuter upp ur marken när jordtemperaturen är över 12 grader. När man skördat de första skotten skjuter plantan nya. Sparris kan växa upp till 10 cm per dygn. Runt midsommar bör man sluta skörda för att inte tömma plantan på näring. 

    Grön sparris växer uppåt, medan vit sparris växer nedåt. Den gröna sparrisen har kraft­igare smak och högre närings­innehåll än den vita.

    Rostad sparris med nötströssel
    Förrätt

    Rostad sparris med nötströssel

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Parmalindad sparris med ricotta
    Förrätt

    Parmalindad sparris med ricotta

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Vit sparris med varmrökt lax
    Huvudrätt

    Vit sparris med varmrökt lax

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!