• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 enkla recept med fylld pasta

    Med ett par förpackningar färsk fylld pasta är det lätt att få en god middag på bordet. Vi serverar den i gratäng, i soppa och med hemgjord pesto.

    3 enkla recept med fylld pasta

    Med färsk fylld pasta går det både snabbt och enkelt att lyckas i köket och det blir alltid gott. Färsk fylld pasta som till exempel ravioli, tortellini, mezzaluna, girasole, hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Vanliga fyllningar är ricotta, spenat, pesto, svamp, skinka och ost i olika kombinationer.

    Lägg den fyllda pastan i kok­ande saltat vatten och koka på medelvärme utan lock. Följ tidsanvisningarna på förpackningen men provsmaka innan kokvattnet hälls av. Tänk på att den färska fyllda pastan har kort koktid, bara 3–5 minuter, men fyllningen ska vara helt genomkokt. Låt alltid pastan rinna av i ett durkslag. Servera gärna pastarätterna i varma pasta-skålar eller tallrikar.

    Överbliven kokt fylld pasta går utmärkt att använda i soppor och gratänger. Den är också god att steka i olivolja eller smör och servera med riven ost och örter. Vill du spara pastan till senare tillfällen, går den bra att frysa in. 

    Sist men inte minst, spara gärna lite av vattnet, som pastan kokats i, det kan användas i soppa eller i pastasås tillsammans med andra ingredienser. 

    Tomatsoppa med fylld pasta
    Huvudrätt

    Tomatsoppa med fylld pasta

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Fylld pasta med klassisk pesto
    Huvudrätt

    Fylld pasta med klassisk pesto

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pastagratäng med spenat
    Huvudrätt

    Pastagratäng med spenat

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!