• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Goda gryn i ny kostym – 5 recept med mathavre

    Mathavren glöms ofta bort i skafferiet, men är otroligt användbar. Laga den krämigt med ­ricotta och tomater eller blanda den med rödbetor. Överblivna gryn efter koket? Rör ner dem i pannkakssmeten!

    Goda gryn i ny kostym – 5 recept med mathavre

    Mathavre är en fullkornsprodukt med nötaktig smak. Till utseendet ser kornen ut som råris. Beroende på tillverkare är mathavren glutenfri. Den kan användas som variation till pasta, ris och potatis och är också väldigt god att blanda ner i sallader. 

    Havre är väldigt näringsrikt, förutom nyttigheter som B-vitamin, järn, zink, magnesium och diverse antioxidanter är den rik på fibrer och har kolesterolsänkande effekt. Mathavre innehåller även långsamma kolhydrater, omättat fett och har hög proteinhalt, 12 gram per 100 gram. 

    Produkten man köper i butik är oftast förbehandlad och går att koka på tio minuter. Koka gärna mathavren i buljong så får den lite extra smak. Hoppa då över saltet.

     

    Krämig mathavre med ugnstomater

    Krämig mathavre med ugnstomater

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Havrepannkaka med kålsallad
    Huvudrätt

    Havrepannkaka med kålsallad

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rödbetshavre med stekt lax
    Huvudrätt

    Rödbetshavre med stekt lax

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Turkisk soppa med mathavre
    Huvudrätt

    Turkisk soppa med mathavre

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Svensk pokébowl med mathavre
    Huvudrätt

    Svensk pokébowl med mathavre

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!