• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 7 recept med getost

    Chèvre Getost är mer än bara något man lägger på ostbrickan, den passar fint både i matlagning och som topping på  sallader och soppor. Dessutom främjar den goda bakterier i magen!

    7 recept med getost
    Foto: Getty images

    Getost heter chèvre på franska, vilket helt enkelt betyder get. Getost kommer i många olika storlekar, former och konsistenser. Vanligast är vit krämig getost på burk och getost på rulle som har en aning smulig konsistens. Rullen är klädd i ett hölje av vitmögel, som ger osten extra arom.  

    Getost passar fint både i matlagning och till ostbricka eller som topping på sallader och soppor. Osten innehåller kaprin­syra, som ger osten dess karaktäristiska smak. Kaprinsyran främjar också utvecklingen av goda bakterier i tarmfloran. 

     

    Rostade rotsaker med getostdipp
    Huvudrätt

    Rostade rotsaker med getostdipp

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lökpizza med getost
    Huvudrätt

    Lökpizza med getost

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Getosttoast med honung
    Förrätt

    Getosttoast med honung

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Grön sallad med getost
    Förrätt

    Grön sallad med getost

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Balsamicorödbetor med getostkräm
    Förrätt

    Balsamicorödbetor med getostkräm

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!