Bästa semlan bakar du själv!
KLASSIKER Nu är det äntligen semmeltid igen! Vi bakar bullen på dinkelmjöl och fyller den på traditionellt vis med krämig mandelmassa och fluffig vispgrädde.

Dinkelsemlor med mandelmassa
8 st Tid 20 minuter
Du behöver
8 semmelbullar, se recept här intill
Fyllning
200 g mandelmassa
3–5 msk mjölk
ev inkråm från semmelbullarna
4 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
1 Skär bort ett runt lock på varje semmelbulle med en liten vass kniv. Vinkla gärna kniven och skär snett inåt så att lockets underdel får formen av en kon.
2 Ta eventuellt ur någon matsked av inkråmet på varje bulle med hjälp av en gaffel. Spara inkråmet till fyllningen.
3 Fyllning Grovriv mandelmassan. Blanda i mjölk (och eventuellt inkråm från bullarna) lite i taget till bra konsistens.
4 Vispa grädden, var noga med att inte övervispa den. Ett trick är att vispa de sista varven med elvispen avstängd, för mer kontroll.
5 Spritsa eller skeda fyllning i semlorna, toppa med grädde, lägg på locken och pudra en aning florsocker över.
6 Servera semlorna genast.
Tips Den som gillar att testa något nytt kan prova någon av fyllningarna nedanför!