• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Bästa semlan bakar du själv!

    KLASSIKER Nu är det äntligen semmeltid igen! Vi bakar bullen på dinkelmjöl och fyller den på traditionellt vis med krämig mandelmassa och fluffig vispgrädde.

    Bästa semlan bakar du själv!

    Dinkelsemlor med mandelmassa

    8 st  Tid 20 minuter

     

    Du behöver

    8 semmelbullar, se recept här intill

    Fyllning

    200 g mandelmassa

    3–5 msk mjölk

    ev inkråm från semmelbullarna

    4 dl vispgrädde

    florsocker

     

    Gör så här

    1 Skär bort ett runt lock på varje semmelbulle med en liten vass kniv. Vinkla gärna kniven och skär snett inåt så att lockets underdel får formen av en kon.

    2  Ta eventuellt ur någon matsked av inkråmet på varje bulle med hjälp av en gaffel. Spara inkråmet till fyllningen.

    3  Fyllning  Grovriv mandelmassan. Blanda i mjölk (och eventuellt inkråm från bullarna) lite i taget till bra konsistens.

    4  Vispa grädden, var noga med att inte övervispa den. Ett trick är att vispa de sista varven med elvispen avstängd, för mer kontroll.

    5  Spritsa eller skeda fyllning i semlorna, toppa med grädde, lägg på locken och pudra en aning florsocker över. 

    6  Servera semlorna genast.

    Tips  Den som gillar att testa något nytt kan prova någon av fyllningarna nedanför! 

     

    Semmelbullar med dinkelmjöl
    Dessert

    Semmelbullar med dinkelmjöl

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Semmelfyllning med mandelmassa
    Dessert

    Semmelfyllning med mandelmassa

    5 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Semmelfyllning med mandel
    Dessert

    Semmelfyllning med mandel

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Semmelfyllning med solroskärnor
    Dessert

    Semmelfyllning med solroskärnor

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Semmelfyllning med pistasch
    Dessert

    Semmelfyllning med pistasch

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!