• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Dryga ut färsen med grönt

    MATSMART Att blanda ut nötfärsen med grönsaker, baljväxter, rotsaker eller gryn är inget nytt. Förr gjordes det oftast av hushållsekonomiska skäl, nu gör vi det också för att minska köttkonsumtionen och få i oss mer grönt.

    Dryga ut färsen med grönt
    Vi bjuder på tre goda färsrätter med mindre kött. Foto: Getty images

    Nötfärs kan varieras på massor av olika sätt, den finns som finmalen och grovmalen och med varierande fetthalt. Den som vill kan förstås mala egen färs. 

    Har du inte så mycket färs, eller vill äta nyttigare, går det alldeles utmärkt att dryga ut den med grönsaker, baljväxter, rotfrukter, svamp och gryn. Dessutom blir det billigare och är bra för miljön. Köp gärna en större sats färs och dela den i cirka 300 gram stora bitar. 

    Färs med tio procents fetthalt passar bra till såser, grytor och köttbullar. Vill du göra extra goda burgare kan du köpa färs med högre fetthalt.

     

    Frito pie med nötfärs
    Huvudrätt

    Frito pie med nötfärs

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Köttfärssås med blomkål
    Huvudrätt

    Köttfärssås med blomkål

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Nötfärsbiffar med bulgursallad
    Huvudrätt

    Nötfärsbiffar med bulgursallad

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!