• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 5 recept på pannkakor från hela världen

    SLÄKTINGAR Doften av nygräddade pannkakor är oslagbar. Överraska med spännande varianter från Nederländerna, Sydkorea, Italien, Frankrike och Irland.

    5 recept på pannkakor från hela världen

    Kärleken till pannkakor verkar vara något universellt. I snart sagt alla kulturer gräddar man någon typ av smet i panna. Om denna sedan är baserad på vete, kikärter, ris, bovete eller något annat mjöl är mindre viktigt. Känslan av det nygräddade är ändå alltid ljuvlig.

    Pannkakor är förstås globalt spridda för att de blir så goda på så många olika vis, men också för att de är sparmat. De kräver inga dyra ingredienser eller särskild utrustning. Har man bara en stekpanna samt mjöl, vatten eller mjölk och ägg kan man få till det. Pannkakorna kan sedan varieras i oändlighet: de kan vara tjocka eller tunna, saltiga eller söta, smaksatta med allt från bläckfisk eller korv till banan och hallonsylt. Kalla och vikta eller hoprullade blir de utmärkt skaffning på utflykter eller som medhavd lunch. Överblivna pannkakor kan gratineras med olika stuvningar och ost, och på så vis förvandlas till crêpes i ugnen. Maken till flexibilitet får man leta efter! 

     

    Pannenkoek med äpple

    Pannenkoek med äpple

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Socca kikärtspannkaka

    Socca kikärtspannkaka

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Galette från Bretagne

    Galette från Bretagne

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Boxty irländska rakor

    Boxty irländska rakor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Haemul Pajeon från Sydkorea

    Haemul Pajeon från Sydkorea

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!