• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lättlagat och läckert – 5 recept på ägg

    HÖRNSTEN Finns det bara ägg hemma går det alltid att sno ihop en middag. Omelett, pannkakor, carbonara, frittata, shakshuka… Möjligheterna är oändliga. Här är fem rätter att testa!

    Lättlagat och läckert – 5 recept på ägg
    Foto: Getty images

    Ägg är både fiffigt och nyttigt. Det är ett livsmedel som kan tillagas på en mängd olika sätt, mättar bra och är näringsrikt – ägget innehåller protein och är även en bra källa till vitaminer och mineraler, som till exempel E-vitamin, B12 och selen. 

    Äggens färg beror på hönan som värpt det – vita höns lägger vita ägg, bruna höns ger bruna ägg. Storleken på ägget beror också på hönan – unga höns värper små ägg, äldre höns större. 

    Om du är osäker på hur gammalt ett ägg är, knäck det i en skål. Hos ett färskt ägg är gulan toppig och fast; när ägget åldras blir gulan lösare och flyter ut mera. Om ägget luktar okej och inte ser konstigt ut går det i regel bra att äta. I kylskåpet håller ett ägg i hela 2–3 månader. 

     

    Potatispanna med ägg och lax

    Potatispanna med ägg och lax

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Shakshuka ägg i tomatröra
    Huvudrätt

    Shakshuka ägg i tomatröra

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Krämig äggröra på sandwich
    Frukost & brunch

    Krämig äggröra på sandwich

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Råstekt sparris med pocherat ägg
    Förrätt

    Råstekt sparris med pocherat ägg

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rostade grönsaker med ägg och pasta

    Rostade grönsaker med ägg och pasta

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

     

     

     

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!