• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lättbakat – nattjästa frallor

    SNABBMAT Rör ihop en deg och låt jäsa över natten. På morgonen är det bara att dela degen till frallor och grädda i en kvart. Kalljästa frallor är bakning när det är som allra enklast – och godast.

    Lättbakat – nattjästa frallor
    Nattjästa frallor ger maximal njutning för minimal arbetsinsats. Foto: Ulrika Pousette

    Att jäsa degen långsamt över natten har många fördelar. Smakerna hinner utvecklas mer än när man använder mycket jäst och degen jäser snabbt. Dessutom behöver den inte knådas. Den långa tiden, och att degen är lös, har samma effekt som att bearbeta den. Starka trådar av gluten bildas i degen, det är dessa som håller kvar luft­en som bildas och skapar ett fluffigt bröd.

     

     

    Dinkelfrallor med frön

    Dinkelfrallor med frön

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Havrefrallor med bönor

    Havrefrallor med bönor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rågfrallor med äpple

    Rågfrallor med äpple

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Durrafrallor med aprikos

    Durrafrallor med aprikos

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!